Rosii umplute cu ciuperci

Spalam rosiile si se golesc de miez. Se lasa sa se scurga, timp in care se pregateste umplutura. Spalam ciupercile in mai multe ape, se taie felii su

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 rosii mijlocii
  • 200 g ciuperci
  • 1 pahar de smintina
  • verdeata tocata
  • sare
  • piper macinat
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Spalam rosiile si se golesc de miez. Se lasa sa se scurga, timp in care se pregateste umplutura.

Spalam ciupercile in mai multe ape, se taie felii subtiri si se pun sa scada pe foc mic, cu o lingura de unt, sare, piper macinat si verdeata tocata.

Se ia cratita de pe foc si,se lasa amestecul sa se raceasca, apoi se amesteca cu un galbenus crud.

Cu aceasta umplutura se umplu rosiile, care se asaza intr-o forma unsa cu unt, se acopera cu smintina si se tin in cuptorul cald, o jumatate de ora.

Miezul de la rosii se pune printre rosiile umplute


Se servesc calde, acoperite cu sos de rosii si smintina.

Ate sugestii

Salata de vinete

Salata de telina

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" La aceste preparate am folosit doua amestecuri...

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala