Rosii portugheze

Spalam rosiile, se taie capacele si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Le lasam sa se scurga pina cind se pregateste umplutura. Se rumeneste piine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 rosii
  • 300 g peste desarat si fara oase
  • 2 linguri verdeata tocata marunt
  • 1 lingura de unt
  • 100 g cascaval
  • 1 cana de lapte
  • 3 felii de franzela
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam rosiile, se taie capacele si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Le lasam sa se scurga pina cind se pregateste umplutura.

Se rumeneste piinea in unt, se farimiteaza cu mina si se pune intr-o farfurie adinca. Peste ea se pune pestele desarat si fara oase, tocat marunt. Se amesteca usor, apoi se adauga miezul de la o rosie, verdeata to-

cata marunt si o ceasca de lapte dulce.

Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se umplu cu acesta rosiile care se asaza pe un platou

de sticla uns cu unt.

Se rade cascavalul deasupra rosiilor, se introduce

forma in cuptorul incins si se tine pina cind rosiile se inmoaie usor.
Se servesc calde.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors