Pizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul unei vizite la Napoli a fost servita cu o pizza ale carei culori erau cele de pe steagul Italiei.
Pizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul unei vizite la Napoli a fost servita cu o pizza ale carei culori erau cele de pe steagul Italiei. Reginei i-a placut foarte multa aceasta idee si astfel a fost botezata Pizza Margherita.
Se prepara mai intai aluatul de pizza: pentru asta se amesteca ingredientele si aluatul rezultat se tine la cald ca sa creasca, apoi se intinde pe o planseta infainata. Se pune intr-o forma rotunda si unsa cu ulei de masline. Deasupra se aseaza rosiile, fara pielita si putin zdrobite cu furculita; se sareaza si pipereaza cu piper rosu proaspat macinat. Din nou se lasa la cald cca. 20 minute. Se pune la copt, in cuptor preincalzit la 250*C, cca. 20 minute. Se scoate si se aseaza mozzarella taiata rondele pe toata suprafata pizzei; se stropeste cu ulei de masline; se presara oregano si frunzulite de busuioc. Se repune in cuptor pentru 10 minute.
Pizza Margherita se serveste calda.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala