Cuburi marmorate de rosii si ricotta

Cuburile aperitiv cu rosii si ricotta sunt in primul rand aspectuoase, ca abia astepti sa iei o bucata sa vezi cum e. Apoi vine gustul ca o completare. Un aperitiv deloc greu de preparat, deosebit si delicios!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru preparatul pe baza de rosii:
  • - 3 oua
  • 90 g faina
  • 1 cutie sos de rosii
  • nu bulion
  • dar se pot folosi si rosii proaspete
  • curatate de pielita si seminte si pasirate
  • 1 catel de usturoi
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • busuioc (sau 1 foaie de dafin)
  • un pumn de masline verzi (sau negre)
  • fara samburi
  • sare
  • piper
  • eventual
  • un pic de ardei iute
  •  
  • Pentru preparatul pe baza de ricotta:
  • 1 ou
  • 250 g ricotta
  • 20 g faina
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Se pune uleiul intr-o craticioara, se amesteca sosul de rosii cu catelul de usturoi tocat marunt si busuiocul, se potriveste de sare si piper si se lasa la foc domol cam 10 minute. Se adauga maslinele curatate si tocate si se lasa la racit.

Intre timp se bat ouale, se adauga faina. Apoi se adauga amestecul de rosii. Trebuie sa se obtina o compozitie omogena (eventual se mai potriveste de sare si piper). Se pregateste preparatul pe baza de ricotta. Se bate ricotta cu mixerul, se adauga oul, faina, sarea piperul si oregano.

Se vor obtine aceste doua compozitii: Intr-o tava de aragaz, nu prea mare, unsa si tapetata, se toarna mai intai compozitia cu rosii si masline, apoi, cu ajutorul unei lingurite, compozitia de ricotta si oregano. Cu ajutorul unei furculite se niveleaza cele doua compozitii in tava si se fac arabescuri ca la chec, dar fara sa se amestece prea mult.

Dupa aproximativ 25 de minute la cuptor, se lasa sa se raceasca complet apoi se taie cubulete cu un cutit ascutit si cu lama subtire.

Reteta Cuburi marmorate de rosii si ricotta a fost adaugata de Bolognese di Cluj pe forum.culinar


Serviti cuburile marmorate cu rosii si ricotta ca aperitiv. Este perfect la petreceri, are un aspect deosebit.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu branza si spanac

Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești...

Aperitiv placinta cu branza si spanac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala