Aperitive pe baza de rosii

Se fierb cinci oua tare, se trec sub jet de apa rece, se decojesc, se taie in doua pe latime si se scoate galbenusul. Se taie un capacel fiecarei rosi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii mici
  • 6 oua
  • 150 g sunca fiarta
  • 1 galbenus
  • 50 g mustar
  • 150 ml ulei
  • otet
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde tocat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cinci oua tare, se trec sub jet de apa rece, se

decojesc, se taie in doua pe latime si se scoate galbenusul.

Se taie un capacel fiecarei rosii, se scoate pulpa, iar

Interiorul se presara cu sare.

Dintr-un galbenus, zeama de la o lamaie, sare, piper si ulei se prepara o maioneza bine legata, in care se adauga sunca taiata cubulete, galbenusurile fierte, zdrobite cu furculita, si patrunjelul, tocat fin.

Cu acest amestec se umplu rosiile. Pe fiecare rosie se aseaza apoi o jumatate de ou fiert.

Rosiile se pun pe un platou si se toarna deasupra un sos preparat din pulpa de rosii, pasirata, amestecata cu mustar, sare si ulei.
Alte retete culinare gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors