Preincalziti cuptorul la 195 C. Desfacem conserva de ton, o scurgem de apa/ulei, puneti tonul intr-un bol acolo desfaceti carnita cu o fruculita, pes
Preincalziti cuptorul la 195 C. Desfacem conserva de ton, o scurgem de apa/ulei, puneti tonul intr-un bol acolo desfaceti carnita cu o fruculita, peste puneti brinza ( nu am pus), sarea, piperul, patrunjelul, eu am pus ceapa verde. Folosim cite o foie de placinta per persoana. Se ia foaia si se taie in patru pe latime. Cu aceste benzi formam o stea.
Nu uitati sa ungeti foile cu unt, luati un bol mic si asezati aluatul in interior, iar in mijloc puneti umplutura. Peste umplutura spargeti un ou. Il adunati ca pe o bocelcuta si le asezati in tava, asa faceti cu toate cele sase foi de placinta. Daca vreti sa fie oul moale il lasati 5-7 minute daca vreti sa fie oul ca la mine acoperiti tava cu o folie de aluminiu, atentie sa nu sfaraminati foile de placinat si mai lasatile in plus la cuptor.
Serviti cald sau rece ca si aperitiv ori gustare.
Alte retete cu ton gasiti aici:
Tarta cu ton si legume,
Foi de brick cu ton si cascaval
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post