Ton cu ou in foi de placinta

Preincalziti cuptorul la 195 C. Desfacem conserva de ton, o scurgem de apa/ulei, puneti tonul intr-un bol acolo desfaceti carnita cu o fruculita, pes

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 conserva de ton 297gr
  • branza rasa 100 gr de care vreti voi
  • putin patrunjel sau coriandru
  • sare
  • piper
  • 6 foi de placinta
  • unt pentru uns foile
  • 6 oua

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 195 C. Desfacem conserva de ton, o scurgem de apa/ulei, puneti tonul intr-un bol acolo desfaceti carnita cu o fruculita, peste puneti brinza ( nu am pus), sarea, piperul, patrunjelul, eu am pus ceapa verde. Folosim cite o foie de placinta per persoana. Se ia foaia si se taie in patru pe latime. Cu aceste benzi formam o stea.

Nu uitati sa ungeti foile cu unt, luati un bol mic si asezati aluatul in interior, iar in mijloc puneti umplutura. Peste umplutura spargeti un ou. Il adunati ca pe o bocelcuta si le asezati in tava, asa faceti cu toate cele sase foi de placinta. Daca vreti sa fie oul moale il lasati 5-7 minute daca vreti sa fie oul ca la mine acoperiti tava cu o folie de aluminiu, atentie sa nu sfaraminati foile de placinat si mai lasatile in plus la cuptor.


Serviti cald sau rece ca si aperitiv ori gustare.

Alte retete cu ton gasiti aici:

Tarta cu ton si legume,

Foi de brick cu ton si cascaval

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors