Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine, se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se asaza in forma de tarta.
Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien; cand ceapa capata culoarea sticloasa, adaugam lingurita de zahar, lasam un pic sa caramelizeze, presaram un pic de lemongrass si adaugam lingura de otet balsamic, lasam sa se evapore si potrivim de sare dupa ce am adaugat uleiul de la conserva de ansoa (este delicios!) si peperoncino.
Turnam ceapa deasupra aluatului de tarta, repartizam fileele de ansoa si cateva jumatati de masline verzi (pentru un pic de culoare) si dam la cuptor cca 20 de minute pana ce se rumeneste un pic aluatul. Lasam sa se raceasca un pic tarta, apoi o scoatem din forma si o portionam. Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Pofta buna!