Se poate prepara de Craciun sau Revelion! Dupa ce s-a racit bine, se feliaza si se asaza pe felii de paine prajita, unse cu unt, aromatizate cu un pic de usturoi si obtinem cele mai delicioase aperitive!
Se spala si curata pestele de solzi si intestine, apoi se indeparteaza sira spinarii, ajutandu-ne de lama unui cutit ascutit. Dupa ce am scos sira spinarii a pestelui, ajutandu-ne de o lingurita, razuim carnea cu tot cu oase a pestelui, pastrand doar pielea cu un strat subtire de carne pe ea. Se curata si spala zarzavatul, apoi feliem ciupercile, dam prin razatoarea mare morcovul, ardeiul se taie in cubulete mici, ceapa se taie si ea marunt, fel si patrunjelul si mararul. Se caleste rapid intr-un pic de ulei, zarzavatul, apoi se adauga si carnea razuita de la peste, fara oase. Se lasa inca un pic pe foc, apoi dam tigaia la o parte, lasam sa se raceasca un pic amestecul si adaugam patrunjelul tocat si oul batut. Se sareaza dupa gust. Cu acest amestec, se umple pielea de peste, apoi se coase pe burta cu ata alimentar,a care se va indeparta imediat dupa ce pestele a fost gatit. Se pregateste o tavita, in care turnam uleiul si vinul si adaugam 3 foi de dafin si piperul boabe. Se asaza pestele in tavita pregatita, apoi se da la cuptor, cca. 40 de minute,la foc potrivit, udand din cand in cand pestele cu zeama din tavita. Se scoate tava din cuptor, dupa ce pestele s-a rumenit frumos. Se serveste rece, portionat felii subtiri, stropit cu suc de lamaie. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post