Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in l
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in locul unde se crapa in mod natural. Fierbeti sparanghelul 1 minut, daca nu e atat de fraged cum ar trebui sa fie. Luati intr-o mana cate 6 fire de sparanghel, cate 1 crenguta de rozmarin, infasurati printre tulpini cate 1 file de ansoa si legati tot manunchiul da jur-imprejur cu cate 1 felie de pancetta. Faceti 4 astfel de legaturi si puneti-le intr-o tava de copt sau intr-un alt vas mic pentru cuptor impreuna cu 1/2 de lamaie. Stropiti cu putin ulei de masline si coaceti 4-5 minute in cuptorul incins, pana cand pancetta devine crocanta. Scoateti din cuptor, adaugati cubul de unt si stoarceti peste manunchiuri sucul de lamaie coapta. Asezonati, daca e necesar. Din fileurile inmuiate de ansoa, veti obtine un fantastic sos cu tenta de afumatura - absolut delicios.
Acest fel de mancare este grozav fie ca aperitiv, fie ca garnitura pentru pui sau peste.
Alte retete recomandate:
Friptura de vita la cuptor
Vinete impanate
Tocanita de pui
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post