Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi

Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi este o reteta delicioasa de salata aperitiv, potrivita pentru orice masa festiva.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 conserve de peste (ton) in apa
  • 1-2 lingurite mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri apa foarte rece
  • Ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert. In acelasi timp se mai pune un vas cu 1 litru de apa la fiert presarand ceva sare si piper boabe sau macinat (un praf). Cand apa clocoteste se adauga ceapa taiata solzisori/rondele/semirondele. Ceapa se lasa 10 minute la fiert, dupa care se scoate cu o paleta si se lasa sa se raceasca, scurzandu-se apa din cand in cand pe care o mai lasa .

Dupa ce au fiert si cartofii, se prepara maioneza. Cartofii raciti se paseaza intr-un castron si amestecandu-se cu o lingura de lemn sau cu mixerul (eu am folosit blender-ul), se adauga cate putin ulei, zeama de lamaie si mustarul. Dupa preferinte se pot adauga chiar 2 lingurite de mustar. Pe parcurs se adauga si cate putina apa rece.

Intr-un alt vas se amesteca maioneza, ceapa bine scursa de apa si conservele de peste (zeama trebuie scursa in prealabil). Se potriveste de sare.
Si...GATA!

Reteta de salata de ton cu maioneza din cartofi a fost propusa de tinatin pe forum culinar.


Salata de ton cu maioneza din cartofi se serveste ca aperitiv pe felii de paine prajita (mai taie din grasimea uleiului), se poate asezona cu masline, ardei grasi sau castraveti murati.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce