Raci umpluti cu legume

Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii si se fierb in apa, care cloc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 raci
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 2 castraveciori
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 gr mazare
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 1 pahar ulei
  • mustar

Mod de preparare

Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii si se fierb in apa, care clocoteste, cu legumele indicate in retetar. Cand racii sunt fierti, se scot din apa. Se scoate din coditele racilor, carnea si se toaca marunt, dupa care se amesteca impreuna cu legumele taiate foarte marunt. Dintr-un galbenus rascopt si doua oua crude, amestecate cu un pahar de ulei si o lingurita mustar, se prepara o maioneza. Se potriveste la gust cu sare si piper si se amesteca. Legumele se amesteca cu aceasta maioneza. Carapacea racilor se curata bine si se umple cu salata de legume cu maioneza.


Mancarea se garniseste cu salata ce a ramas de la umplut si cu patrunjel verde tocat marunt.

Alte retete culinare:

Chiftele

Placinta de dovleac

Ciulama de ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors