Pasta de peste crud si afumat

Pasta de peste crud si afumat este un fel de pate de peste, dar mult mai gustos decat ce gasim in comert si unde mai pui ca se face si foarte usor!

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 1 kg cod fiert si dezosat;
  • - 2 pesti afumati (macrou sau hering)
  • curatat de piele si oase;
  • - 500 gr macrou/hering marinat
  • - 3-4 linguri de maioneza de casa (1 ou si aproximativ 100 -150 ml ulei);
  • - 3-4 linguri de iaurt;
  • - 100 gr unt;
  • - sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Dupa ce am curatat pestele, am mixat impreuna cu untul folosind mixerul vertical. Am adaugat apoi maioneza si iaurtul, ca pasta sa capete o consistenta cremoasa. Se potriveste de sare si piper. Eu nu am mai pus zeama de lamaie, pentru ca pestele marinat este destul de acru. Pentru cine doreste mai acru, fie pune pestele marinat direct, fie mai adauga zeama de lamaie.


Pasta de peste se poate servi pe felii de castravete proaspat, felii de paine prajita, paine proaspata, cosulete coapte din aluat de foietaj.

Reteta de pasta de peste crud si afumat a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce