Tonul se scurge foarte bine si se marunteste (eu am avut ton bucati), ceapa se toaca marunt, cascavalul se da prin razatoarea mare, patrunjelul se toa
Tonul se scurge foarte bine si se marunteste (eu am avut ton bucati), ceapa se toaca marunt, cascavalul se da prin razatoarea mare, patrunjelul se toaca, se puningredientele la un loc, se amesteca bine si se potrivesc de sare si piper.
Pachetul de foi contine 10 foi foarte subtiri si fine, separate intre ele de hartie cerata, ca sa nu se lipeasca. Ca si consistenta, acestea par afi niste foi dintr-un aluat de clatite, extrem de subtiri.
Foaia se pliaza in 2 si se taie cu un cutit subtire, bine ascutit.
Se pune o lingura buna din compozitia rezultata, la unul dintre capete, se aduc marginile spre interior, ca la sarmale, si se ruleaza (la fel ca la sarmale).
La fel se procedeaza cu toate jumatatile de foi. Ies 20 de bucati.
Intr-o tigaie pune putin ulei si prajim rulourile astfel obtinute. Se prajesc pe ambele parti, nu prea mult, pentru ca se ard.
Se scot pe farfurie si se servesc ca atare. Nu e nevoie sa fie scoase pe servetele de hartie, pentru ca se prajesc in ulei destul de putin. Atentie nu puneti ulei mult, pentru ca trag uleiul foarte repede.
Pofta buna!
Reteta Foi de brick cu ton si cascaval a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.ro
Alte retete cu ton gasiti aici:
Avocado umplut cu ton,
Rosii umplute cu ton,
Ton thailandez
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios