Crochete de peste

Crochetele de peste sunt delicioase! Pot fi servite ca si aperitiv sau gustare, sau chiar ca si fel principal alaturi de o salata de cartofi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr file peste (eu am avut file de merluciu si au fost vreo 700 si ceva de grame)
  • 3 oua
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 3 felii paine
  • 250 ml lapte dulce (rece)
  • 3 linguri malai
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • pesmet
  • lamaie (pentru ornat si stors peste crochete)

Mod de preparare

1. Fileurile se spala, se curata de oase si se toaca marunt (eventual se si stoarce de apa, dupa ce s-a decongelat). Se pun intr-un castron shi se dau de-oparte

2. Ceapa si cateii de usturoi se curata si se toaca marunt (in noul meu "handy-dandy" robotel )
Feliile de paine se inmoaie in lapte (cred ca puteti folosi si apa; eu, v-am spus, am respectat reteta), apoi se storc si se paseaza cu o furculita.

3. Intr-un castron mare se pun: pestele, painea pasata, ceapa si usturoiul. Se presara malaiul, chimenul pisat, sarea, piperul dupa gust, coriandrul, oregano, se pun doua oua din cele trei si se amesteca, pana devine o pasta omogena.

4. Din pasta obtinuta se formeaza crochete, care se dau prin oul ramas solitar si batut pana i-au sarit capacele , apoi prin pesmet.

5. Se incinge ulei intr-o tigaie/cratita/ceaun/uatever si se prajesc pana devin rumenii. Se scot pe servete absorbante si se mai lasa la scurs.

Ei, si acum intervine imaginatia fiecaruia in materie de combinatii. Noi azi am mancat crochete de peste cu risotto.

Reteta de crochete de peste a fost propusa de droopina pe forum culinar.


Serviti crochetele de peste ca si aperitiv sau gustare.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce