Clatitele americane cu somon afumat si mazare sunt ideale pentru un mic dejun copios, care ne asigura nutrientii necesari unei zile incarcate de lucru.
Taiem somonul afumat in cubulete sau fasii mici.
Intr-un castron batem ouale ca pentru omleta. Adaugam faina, laptele, putina sare si cateva fire de piper. Amestecam bine pala la omogenizare. Compozitia trebuie sa aibe consistenta unei smantani. Daca este prea tare, mai adaugati o lingura de lapte.
Dupa ce am amestecat bine, adaugam somonul si mazarea si amestecam usor, ca sa nu le maruntim prea tare.
Compozitia obtinuta se prajeste in ulei de masline. Pentru o clatita punem cam o lingura si jumatate de compozitie. Clatitele se prajesc pe ambele parti, pana cand se rumenesc usor. Din cantitatile de mai sus vor reiesi 6-7 clatite.
Se scot pe farfurie si se presara putina mazare peste ele.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Clatitele americane cu somon afumat si mazare se servesc calde, ornate cu boabe de mazare verde