Chiflele rumenite cu somon afumat sunt ideale pentru micul dejun, pentru ca se fac in doi timpi si trei miscari si, in plus, pot fi luate si la pachet.
Ideala pentru un mic dejun sanatos, chifla rumenita cu somon afumat este foarte sanatoasa si consistenta, deoarece contine somon si branza de vaci. Chiar daca se pun pe chifle si cateva inele de ceapa, putem folosi ceapa rosie, care are mirosul mai slab. Daca bem un pahar de lapte sau o cafea dupa ce mancam aceste chifle, mirosul de ceapa va disparea. Oricum dupa ce mananci dimineata te speli pe dinti. Sunt si alte solutii pentru a scapa de mirosul de ceapa, cum ar fi sa mestecam cateva frunze de patrunjel sau sau tinem in gura o felie de margarina pana cand se topeste, dar cred ca deja ne complicam.
Chifla se taie in doua si se pune intr-o tavita timp de 5 minute la cuptor la foc mediu, ca sa se rumeneasca putin. Se pot pune si la prajitorul de paine, la program scurt.
Mararul se spala, se scurge bine de apa, se toaca marunt si se amesteca cu branza de vaci.
Ceapa se curata, se spala si se taie in inele foarte subtiri.
Jumatatea inferioara de chifla se unge cu branza de vaci amestecata cu marar. Peste ea se pun felii de somon afumat, iar deasupra punem inele din ceapa. Daca doriti putin mai condimentat, se poate presara putina sare si putin piper.
Se acopera cu cealalta jumatate de chifla si se serveste.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Chiflele rumenite cu somon afumat se servesc la micul dejun sau se ambaleaza in folie sau staniol si se iau la pachet, daca puteti servi pachetul fara sa deranjeze mirosul de ceapa.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post