Chifle rumenite cu somon afumat

Chiflele rumenite cu somon afumat sunt ideale pentru micul dejun, pentru ca se fac in doi timpi si trei miscari si, in plus, pot fi luate si la pachet.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 chifle cu seminte
  • 100 g somon afumat
  • jumatate de legatura de marar – daca nu aveti
  • puteti pune busuioc
  • 100 g branza de vaci
  • jumatate de ceapa rosie mica
  • sare si piper – optional

Mod de preparare

Ideala pentru un mic dejun sanatos, chifla rumenita cu somon afumat este foarte sanatoasa si consistenta, deoarece contine somon si branza de vaci. Chiar daca se pun pe chifle si cateva inele de ceapa, putem folosi ceapa rosie, care are mirosul mai slab. Daca bem un pahar de lapte sau o cafea dupa ce mancam aceste chifle, mirosul de ceapa va disparea. Oricum dupa ce mananci dimineata te speli pe dinti. Sunt si alte solutii pentru a scapa de mirosul de ceapa, cum ar fi sa mestecam cateva frunze de patrunjel sau sau tinem in gura o felie de margarina pana cand se topeste, dar cred ca deja ne complicam.

Chifla se taie in doua si se pune intr-o tavita timp de 5 minute la cuptor la foc mediu, ca sa se rumeneasca putin. Se pot pune si la prajitorul de paine, la program scurt.
Mararul se spala, se scurge bine de apa, se toaca marunt si se amesteca cu branza de vaci.
Ceapa se curata, se spala si se taie in inele foarte subtiri.
Jumatatea inferioara de chifla se unge cu branza de vaci amestecata cu marar. Peste ea se pun felii de somon afumat, iar deasupra punem inele din ceapa. Daca doriti putin mai condimentat, se poate presara putina sare si putin piper.
Se acopera cu cealalta jumatate de chifla si se serveste.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Chiflele rumenite cu somon afumat se servesc la micul dejun sau se ambaleaza in folie sau staniol si se iau la pachet, daca puteti servi pachetul fara sa deranjeze mirosul de ceapa.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce