Calamari Pane (cu bere neagra)

Calamari Pane (cu bere neagra) sunt foarte buni. In general exista riscul de pregati prea mult calamarii si de a deveni gumati, dar urmand aceasta reteta veti obtine niste gustari delicioase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •500 gr inele de calamari
  • •2 oua
  • •250 ml bere NEAGRA
  • •faina
  • •sare
  • •piper
  • •ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere (asta daca nu ati baut-o intre timp) sau cu apa (minerala de preferat).
Berea neagra le da o aroma foarte buna, si ii pastreaza suculenti inauntru. Credeti-ma, combinatia (desi pare un pic dubioasa) este minunata! Daca sunteti reticenti, puteti inlocui berea cu apa minerala.

Dupa ce aluatul este gata, incingeti bine uleiul in tigaie (trebuie sa fie suficient de mult, pentru ca trebuie sa se prajeasca in baie de ulei). Calamarii se tavalesc prin aluat, si se pun la prajit. Se prajesc 3-5 min pe o parte, apoi se intorc si de mai tin 2-3 min si pe cealalta parte, pana devin aurii.

Atentie sa nu ii prajiti prea tare, ca se vor usca si nu vor mai fi suculenti.

Ca si garnitura, am pregatit cartofi asezonati cu ceapa taiata solzisori.

Sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!


Puteti servi calamarii pane si ca aperitive.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce