Blinii cu avocado si somon

Acest preparat este foarte bun pentru micul dejun sau pentru a fi servit ca si aperitiv. Daca dorim sa servim pe un platou cu aperitive, atunci trebuie sa le facem mai mici sau sa le taiem. Arata bine, sunt gustosi si ii putem combina cu diferite salate sau paste tartinabile. Merg perfect cu ciuperci si smantana, salata de vanata sau orice altceva. Faina de soia este mai saraca in zaharuri decat faina de grau, iar faina de hrisca este bogata in antioxidanti si, de asemenea, saraca in zaharuri. Tinanad cont de benefiicile celor doua plante, ar fi bine sa consumam din ele cat de des putem.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • - 2 oua
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - sare de mare
  • - 100 gr faina de soia
  • - 100 gr faina de hrisca
  • - 350 ml lapte
  • - 50 ml ulei
  • Pt servit:
  • - 100 gr somon afumat
  • - 2 avocado
  • - zeama de la o lamaie
  • - sare fina
  • - piper macinat
  • Extra :
  • - smantana
  • - rosii cherry
  • - ardei
  • - masline

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul. Intr-un vas, amestecam faina de hrisca cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina, jumate din lapte si omogenizam. Adaugam restul de faina, lapte si ulei. Intr-o tigaie de clatite incalzita bine, punem cu un polonic mic sau cu o lingura din compozitie fara a intinde. Daca aveti o tigaie antiaderenta, nu este necesar sa o ungeti. Nu mai atingeti aluatul decat atunci cand deasupra lui se formeaza mici bule cu aer. Atunci intoarcem si mai prajim cam 1 minut. Continuam pana cand terminam compozitia. Taiem avocado in felii subtiri si le stropim cu zeama de lamaie din abundenta. Separat desfacem fileu de somon si il feliem sau rupem cu mana. Pe fiecare bucata de blini, punem felii de avocado si felii de somon afumat. Asezonam cu sare si piper si servim . Bliniile nu trebuie asamblate toate, se pot pastra si servi in loc de paine cu orice alt preparat doriti. Ceea ce ramane se pastreaza in frigider, acoperite cu o folie de plastic.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors