Aperitiv din stiuca marinata

Aperitiv din stiuca marinata este o reteta de aperitiv cu peste simpla, delicioasa. Este o reteta cu peste potrivita pentru Anul Nou.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucata
  • otet
  • apa
  • dafin
  • boabe de piper
  • 2 linguri zahar
  • sare

Mod de preparare

Se aleg știuci mici care se curata, se îndepărtează capul , se spala și se lasă la scurs.
Cand pestele s-a scurs de apa, se taie rondele de circa 2 degete grosime care se așează într-o crăticioară în cercuri concentrice presărând sare astfel încât pestele sa fie acoperit( el nu își va lua sare decât cat este nevoie). Se da vasul la rece unde se lasă pentru 24 ore.
Se scurge zeama lăsata, se clătește pestele și se lasă la scurs, preparând intre timp marinata din o parte oțet și 2 părți apa. Marinata se fierbe câteva minute pe foc împreună cu zaharul, piperul și dafinul.

La Philips Multicooker imi plac funcția de menire la cald a alimentelor si cea prin care se păstrează vitaminele datorita valvei ajustabile.
Pestele se așează în borcane( nu foarte înghesuit), se acoperă cu marinata călduța, aproape rece și se da la frigider pentru minim 10 zile, după care se poate consuma.


Se servește ca aperitiv alături de câteva măsline negre-pentru contrast- si rondele de ceapa roșie.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors