Tarta cu smantana si oua

Tarta cu smantana si oua este un aperitiv simplu si delicios. Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam. Cernem faina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • UMPLUTURA
  • 2 pulpe
  • 5 oua
  • 300 g smantana
  • carnat de casa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • boia dulce
  • ulei

Mod de preparare

Tarta cu smantana si oua este un aperitiv simplu si delicios. Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam

Cernem faina. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, untul moale, zahar, un varf cutit sare, drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam cca 30 min la dospit.

Pulpele le fierbem in apa cu sare.

Batem bine 2 oua dupa care adaugam smantana, patrunjel verde si carnea taiata bucati, potrivim de condimente dupa gust.

Intindem coca si asezam in tava unsa cu ulei, adaugam compozitia de smantana, asezam felii de carnat deasupra, spargem cele 3 oua ramase si dam tarta cu smantana si oua la cuptor cca 30 minute (pana se fac ochiuri)


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce