Scotch eggs

Scotch eggs este o reteta deosebita de aperitive potrivita pentru orice petrecere sau ocazie festiva.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 400 gr. carne tocata (porc si vita)
  • sare
  • piper
  • 1 lgt. boia dulce
  • 2 lgt. cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • faina
  • pesmet

Mod de preparare

Ouale scotiene sunt un aperitiv clasic englezesc, utilizat de aproape 300 de ani, dar care are variatii in toata lumea (se folosesc diferite tipuri de carne,peste sau poate fi vegetal).

Carnea tocata se amesteca foarte bine cu condimentele si se lasa la frigider o zi. Inainte de a fi folosita, aceasta se stropeste cu putina apa rece, se mai amesteca o data si se imparte in 5 parti. (Se poate utiliza si carne din carnati proaspeti).

Ouale se fierb ( nu mai mult de 5 min. si apoi se introduc imediat in apa rece). Dupa ce s-au racit se curata, se dau prin faina pentru a adera mai bine invelisul si se invelesc in carnea tocata.

Separat, se pregatesc 3 boluri: faina, ou batut cu putin lapte si pesmet (se poate folosi pesmet clasic, dar si Japanese panko care le ofera un invelis crocant placut).

Astfel, ouale se trec prin fiecare bol si apoi se prajesc in ulei fierbinte aprox. 7 min.


Ouale scotiente se pot servi cu mustar, sosuri si salata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce