Rulouri cu oua si spanac

Rulourile cu oua si spanac pot inlocui traditionalele clatite. Ingredientele principale pentru acest fel de mancare sunt: oua, branza, unt, spanac, ulei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 150 g branza de oaie
  • 20 g unt
  • 50 g smantana
  • 500 g spanac
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Rulourile cu oua si spanac pot face parte dintr-un meniu festiv. Se pune spanacul la fiert in apa cu sare. Cand e fiert se pune la stors, se toaca si se freaca cu putin ulei pana devine pasta. Se bat bine ouala cu sare, se adauga apoi smantana, piperul si faina dupa care se amesteca pana ce compozitia s-a omogenizat. Intr-o cratita incinsa, unsa cu unt, se pune aluatul intr-un strat subtire ca o clatita. Se coace pe ambele parti dupa care se umple cu pasta de spanac si cu branza de oi. Se ruleaza si se da la cuptor cat sa se rumeneasca. Se serveste imediat cu salata de legume care poate contine: salata verde, rosii, ridichi, ulei, sare si piper.


Alte rulouri recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala