Rulada cu smantana si cascaval

Se pun pe foc uleiul si faina si se adauga laptele cald amestecind repede pina se ingoasa compozitia, ca o ciulama groasa. Se da la racorit si se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 ml ulei
  • 5 linguri cu varf faina
  • 500 ml lapte
  • un praf de sare
  • 150 g cascaval sau telemea
  • 100 g smantana

Mod de preparare

Se pun pe foc uleiul si faina si se adauga laptele cald amestecind repede pina se ingoasa compozitia, ca o ciulama groasa. Se da la racorit si se adauga cite un galbenus si la urma albusurile batute spuma tare cu nu praf de sare, amestecandu-se foarte usor pina se incorporeaza. Se toarna toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara foarte bine unsa si tapetata cu faina si se coace pina se rumeneste deasupra. Se rastoarna blatul pe un prosop ud, se unge cu smantina si se rade cascaval sau telemea si se ruleaza cu ajutorul prosopului, si se rastoarna iar in tava si se mai baga la cuptor pt. 10 minute.
Se taie rulada cind o serviti. Se serveste calda sau rece, se poate pregati cu o zi inainte si se reincalzeste inainte de servire daca o preferati calda.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors