Se fierb ouale tari si se decojesc. Se ia cate un ou si la capatul gros se pune o ridiche curatata, infipta in ou cu o bucatica de scobitoare, care v
Se fierb ouale tari si se decojesc. Se ia cate un ou si la capatul gros se pune o ridiche curatata, infipta in ou cu o bucatica de scobitoare, care va fi capul ratustii. Se infig doua boabe de piper drept ochi, iar sub ridiche o fasie mica si ascutita de morcov, drept cioc, prinsa tot cu scobitoare mica. Se prepara sosul astfel: cinci-sase linguri cu smantana si o lingura de mustar se amesteca si se asaza intr-un platou mai adanc, in mijloc. Se taie in fasii subtiri cateva foi de salata verde si se aranjeaza pe marginea farfuriei, peste care se asaza ouale in forma de coroana, in jurul sosului, cu ochii spre sos, ca sa para ca ratustele pe malul iazului. Cantitatea sosului depinde intotdeauna de numarul ratustelor.
Se servesc ratustele cu sos.
Alte aperitive:
Oua umplute cu ciuperci Zacusca Chiftelute
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post