Ratuste din oua

Se fierb ouale tari si se decojesc. Se ia cate un ou si la capatul gros se pune o ridiche curatata, infipta in ou cu o bucatica de scobitoare, care v

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 ridichi mici
  • boabe de piper
  • 1 morcov
  • 1 lingura mustar
  • verdeata
  • 5-6 linguri smantana
  • salata verde

Mod de preparare

Se fierb ouale tari si se decojesc. Se ia cate un ou si la capatul gros se pune o ridiche curatata, infipta in ou cu o bucatica de scobitoare, care va fi capul ratustii. Se infig doua boabe de piper drept ochi, iar sub ridiche o fasie mica si ascutita de morcov, drept cioc, prinsa tot cu scobitoare mica. Se prepara sosul astfel: cinci-sase linguri cu smantana si o lingura de mustar se amesteca si se asaza intr-un platou mai adanc, in mijloc. Se taie in fasii subtiri cateva foi de salata verde si se aranjeaza pe marginea farfuriei, peste care se asaza ouale in forma de coroana, in jurul sosului, cu ochii spre sos, ca sa para ca ratustele pe malul iazului. Cantitatea sosului depinde intotdeauna de numarul ratustelor.


Se servesc ratustele cu sos.

Alte aperitive:

Oua umplute cu ciuperci Zacusca Chiftelute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide