Quiche cu ciuperci, pui si ceapa

Aluat Se poate folosi si aluat din comert (foietaj). Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat. Amestecul obtinut se da

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 lg. apa rece
  • 1 lgt. sare
  • Umplutura:
  • 200 g ciuperci
  • ½ piept de pui/1 pulpa de pui
  • 4 oua
  • 150 g smantana
  • 150 g cascaval ras
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg. ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Aluat

Se poate folosi si aluat din comert (foietaj).

Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat.

Amestecul obtinut se da la frigider o ora.

Carnea de pui se pune in apa ce clocoteste, se fierbe 15’, se scoate, se spala si se taie cubulete.

Se curata, se spala si se taie felii ciupercile.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

e pun la calit, in uleiul de masline, ceapa, puiul si ciupercile.

Se amesteca 1’, apoi se lasa sa sece zeama de la ciuperci, amestecandu-se numai din cand in cand. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Cand a secat apa, se vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se bat ouale cu smantana, se sareaza, se adauga un praf de nucsoara.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie subtire, de ≈ 5 mm, care se pune intr-o tava cu ø 26-28 cm, tapetata cu hartie de copt.

In locul hartiei de copt, aluatul se poate coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se presara ½ din cantitatea de cascaval ras, se adauga compozitia de pui cu ciuperci, iar deasupra se toarna amestecul de ou cu smantana.

Se adauga si restul de cascaval ras, presarandu-l peste compozitie si se da la cuptor, la 180˚ C, pentru 30’.
Se serveste cald, ca antreu.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

Această prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre...

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide