Oua umplute cu sardele de Lissa

Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in latime. Se taie foarte putin din capetele rotunde, astfel ca jumatatile de oua sa poata sta in pi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua dupa preferinta
  • o franzela
  • lapte
  • 2 sardele de Lissa
  • unt
  • patrunjel
  • piper
  • sare
  • smantana
  • pesmet fin

Mod de preparare

Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in latime. Se taie foarte putin din capetele rotunde, astfel ca jumatatile de oua sa poata sta in picioare ca niste paharele. Se trec galbenusurile prin masina de tocat, impreuna cu o franzela inmuiata in lapte si stoarsa bine, si cu una sau doua sardele de Lissa spalate si curatate de oase. Se freaca toate la un loc cu o bucatica mica de unt proaspat, se mai adauga patrunjel taiat fin, putin piper si sare daca mai trebuie. Se umplu ouale cu acest amestec. Umplutura ramasa se subtiaza cu putina smantana si se pune intr-o farfurie ce merge la foc, unsa cu unt; deasupra se aseaza ouale frumos si se presara pesmet fin si cateva bucatele mici de unt. Se acopera cu o hartie unsa cu unt, ca sa nu se innegreasca pesmetele si se da la cuptor, la foc potrivit.
Se servesc calde.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

De ceva vreme nu am mai facut clatite. Acum cateva zile am vazut clatitele pufoase postate de bucataras Cristeena. Mi-a facut...

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala