Oua umplute cu salata de ciuperci cu maioneza

Ciupercile, curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas in care s-a turnat un pic de suc de lamaie, sare si foi de dafin. Cand s-au fiert ciuper

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 6 oua
  • o cana de ulei
  • o lingurita de mustar
  • 100 g smantana
  • un pahar de vin alb sec
  • o lamaie
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Ciupercile, curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas in care s-a turnat un pic de suc de lamaie, sare si foi de dafin. Cand s-au fiert ciupercile, se strecoara si se maruntesc. Dintr-un ou si ulei se face maioneza. Restul oualor se pun la fiert, pana cand galbenusul e tare. Cand s-au fiert, se racesc, se curata, se taie in jumatate si se scoate galbenusul. Se amesteca ciupercile, galbenusurile maruntite, smantana, mararul tocat, sarea, piperul si maioneza, pana ce se omogenizeaza bine. Albusurile se umplu cu aceasta compozitie.
Se orneaza cu o frunza de patrunjel si se consuma cu un pahar de vin.

Alte retete ciuperci recomandate

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

Rulada de spanac

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors