Oua umplute cu ficatei de pasare si smintina

Se fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare fierti, precum si galbenusur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • 200 gr. ficati de pasare
  • unt
  • o cana smintina
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel
  • pesmet

Mod de preparare

Se fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare fierti, precum si galbenusurile rascoapte. Se freaca totul impreuna cu putin unt, cu un galbenus crud, sare, piper si putina frunza de patrunjel tocat fin. La urma se adauga si un albus batut spuma. Cu acest amestec se umplu albusurile, iar restul de umplutura se subtiaza cu o lingura de smintina si se pune intr-o farfurie ce merge la foc si unsa cu unt. Deasupra se aseaza ouale, iar peste ele se pune un strat de smintina, se presara pesmet fin si se da la cuptor aproximativ un sfert de ora.
Acelasi fel se poate pregati inlocuind ficatii cu sunca fiarta, sau resturi de carne de pasare date prin masina.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

De ceva vreme nu am mai facut clatite. Acum cateva zile am vazut clatitele pufoase postate de bucataras Cristeena. Mi-a facut...

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala