Oua umplute cu ficatei

Ouale fierte se racesc, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se amesteca cu ficateii fierti si trec

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 oua fierte tari
  • 3 oua crude
  • 4-5 ficatei de pui
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura unt
  • 3-4 linguri smantana
  • pesmet fin

Mod de preparare

Ouale fierte se racesc, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se amesteca cu ficateii fierti si trecuti si ei prin sita, cu sare, piper si patrunjel tocat. Se freaca bine untul cu lingura pana se face spuma, se adauga trei galbenusuri crude, bine frecate, apoi se toarna in compozitia ficateilor si se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor. Se umple, cu varf, fiecare jumatate de ou si se aranjeaza intr-un vas. Se pun bucatele de unt, se presara putin pesmet si se toarna smantana dupa care se da vasul la cuptor pentru 15-20 minute.


Ouale umplute cu ficatei se servesc calde.

Alte retete:

Oua umplute cu ciuperci Arici din pateu de ficat de pui Chiftelute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide