Oua umplute cu branza si sos de smantana

Ouale umplute sunt foarte cunoscute si prezente printre mancarurile de sarbatori. Totusi puteti opta pentru aceasta reteta de oua umplute, fine si delicate, perfecte pentru masa de Craciun.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua tari
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 linguri branza rasa
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper alb
  • 1 lingura unt;
  • Sosul:
  • 1 ceasca smantana
  • putina faina

Mod de preparare

Pentru oua umplute cu branza si sos de smantana se fierb cele 6 oua tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca intr-o cratita cu cele doua galbenusuri crude, puse pe rind. Se adauga branza rasa, lingura de smantana, sare si putin piper alb. Se freaca bine, pana devine ca o smantana groasa. Cu aceasta compozitie se umplu albusurile, pana in margini. Se presara cu parmezan ras si se asaza pe o tava unsa cu unt. Se da la cuptor, la foc tare cca 10 minute. Separat se face un sos dintr-o ceasca de smantana cu putina faina.


Se asaza ouale umplute cu branza pe farfuria de servit si se toarna sosul fierbinte imprejur.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors