Se spala si se fierb in apa sarata apoi se decojesc cate 2 oua tari / persoana, apoi le taiem in doua pe lungime. Scoatem galbenusurile si le sfarmam
Se spala si se fierb in apa sarata apoi se decojesc cate 2 oua tari / persoana, apoi le taiem in doua pe lungime. Scoatem galbenusurile si le sfarmam cu furculita.
Pentru fiecare ou taiem marunt 1 ciuperca si 5 g de ceapa rosie si le prajim cu 10 g de unt/ou. Deoarece ceapa se prajeste repede, o adaugam cand ciupercile sunt prajite pee jumatate. Acest amestec se adauga la galbenusurile sfarmate.
Compozitia se asezoneaza, dupa gust, cu sare, piper macinat, 1 buchetel de verdeata de patrunjel tocat marunt si se amesteca foarte bine.
Apoi umplem cu ea jumatatile de ou si le asezam intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, sau intr-o tava mai mare emailata.
Amestecam pentru fiecare ou, 10 ml smantana, 5 g de unt topit si turnam peste ouale umplute cu varf.
Presaram 5 g cascaval razuit/ou si prajim aprox. 15 minute pana cand cascavalul se topeste.
Le lasam in tava sa se absoarba untul topit rezultat in urma prajirii.
Se servesc calde cu orez inabusit, salata de cartofi cu maioneza sau cu cartofi cu patrujel.
Alte retete
recomandate:
Musaca de dovlecei si cartofi
Friptura de pui cu legume
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post