Oua rosii

Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care se asaza pe fundul vasul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • oua
  • vopsea

Mod de preparare

Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care se asaza pe fundul vasului. Se spala cu apa calda, se sterg cu un prosop curat, apoi cu un tampon cu spirt sau alt alcool. Se pun la fiert ouale in apa rece, putin sarata. Cind incep sa clocoteasca, se lasa 4-7 minute sa fiarba. Intre timp se pregateste vopseaua. Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga vopseaua, care s-a dizolvat in prealabil cu putina apa rece. Intr-o strecuratoare, se pun ouale fierte si se scufunda 1-2 minute, apoi se lasa sa se zvinte. Cu o bucatica de pinza inmuiata in ulei se lustruiesc.

Ouale se pot decora cu frunze de patrunzel, de marar, cu frunze de trifoi. Pe ouale umede se lipesc frunzulite mici, apoi se pune fiecare ou astfel decorat intr-un tifon curat si se leaga fiecare bucata ca intr-o punguta. Operatia se poate face si cu un ciorap de nailon. Ouale fierte astfel legate se vor colora cu vopsea numai pe partea libera, fara frunze.

Pentru incondeiat, se pregateste, intr-un ibric, ceara curata de albine, care se topeste si se pastreaza mereu calda cit se lucreaza. Cu un mic tub metalic, legat pe o pana de lemn, se ia ceara si se deseneaza pe fiecare ou flori, cercuri suprapuse, figuri geometrice etc. Apoi se fierb ouale direct in baia de vopsit.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de conopida cu lapte de cocos

O supa crema care mie mi-a placut tare mult . Cand timpul imi permite incerc sa fac ceva mai deosebit pentru masa de pranz...

Supa crema de conopida cu lapte de cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide