Oua "Ratusca"

Se fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin sita, cu uleiul, mustarul,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 lingura de ulei
  • putin mustar
  • 50 gr. sunca presata
  • sare
  • Pentru ornat: 100 gr. branza de burduf
  • 2-3 masline
  • 1 gogosar
  • 12 bobite de piper
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 3-4 frunze de salata verde

Mod de preparare

Se fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin sita, cu uleiul, mustarul, sunca taiata foarte marunt si sare dupa gust. Cu aceasta compozitie umplem ouale pe care le asezam cu umplutura in jos pe un platou ornat cu salata verde.

Din branza de burduf vom face niste bilute pe care le vom fixa, cu ajutorul unor scobitori, in partile alungite ale jumatatilor de oua, in loc de cap. Cu cate 2 bobite de piper vom face ochii la fiecare ratusca. La trei dintre ele le vom face din gogosar "fundite", pe care le vom prinde pe cap; la celelalte trei le vom face din patrunjel "mici smocuri de par" si "mici papioane" din masline. Apoi din feliute subtiri de gogosar le vom face la toate aripioare si codite.
Se mai pot servi si pe "un lac" de maioneza cu smantana, in loc de salata verde

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors