Oua in cuib pe spanac

Pentru oua in cuib de spanac se alege spanacul si se fierbe. Se lasa la o parte, la cald, o lingura de spanac, iar restul se asaza intr-o forma de pamant.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 kg spanac
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura branza rasa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru oua in cuib de spanac se alege spanacul (v. 403) si se fierbe. Se lasa la o parte, la cald, o lingura de spanac, iar restul se asaza intr-o forma de pamant rezistenta la foc, cu doua linguri de unt. Se presara branza rasa si se pune putina smantana. Separat se bat albusurile, se adauga sare si se toarna peste spanacul din forma. Se netezeste albusul cu dosul lingurii si din loc in loc se fac gauri rotunde, cat sa incapa un galbenus. La mijloc se face o gaura ceva mai mare, in care se asaza spanacul pastrat la cald. In fiecare gaura se pune cate un galbenus, cu grija, sa ramana intreg. Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se prinde galbenusul.


Ouale in cuib pe spanac se servesc in forma.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Prajitura aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna! Pufoasa, o crema aromata de mascarpone cu vanilie, piersici...

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide