Oua cu sos de ceapa

Se fierb ouale rascoapte. Ceapa se taie feliute foarte subtiri si se pune in tigaie cu unt sa se inmoaie bine, pe foc mic. Se adauga faina si se stin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 oua
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita cu faina
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa sau 5-6 fire de ceapa verde
  • felii de paine prajite in unt

Mod de preparare

Se fierb ouale rascoapte. Ceapa se taie feliute foarte subtiri si se pune in tigaie cu unt sa se inmoaie bine, pe foc mic. Se adauga faina si se stinge cu vin, apoi se adauga sare, piper si se lasa sa fiarba in vin. Ouale se curata, se taie in sferturi si se introduc in sos.


Cand a scazut vinul, se servesc cu paine prajita in unt.

Alte retete:

Oua umplute cu ciuperci

Chiftele

Zacusca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Prajitura aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna! Pufoasa, o crema aromata de mascarpone cu vanilie, piersici...

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide