Oua cu sos Bechamel

Ouale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se topeasca, se adauga faina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 50 gr unt
  • 2 lingurite faina
  • 1 ceasca cu lapte
  • sare
  • piper
  • 150 gr cascaval
  • patrunjel verde
  • marar

Mod de preparare

Ouale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se topeasca, se adauga faina si se amesteca sa se incorporeze faina in unt, se toarna laptele treptat si se amesteca continuu ca sa nu se faca cocoloase. Se ia vasul de pe foc, se amesteca sosul cu 100 gr cascaval ras pe razatoarea mica, cu sare, piper, verdeata tocata. Intr-un vas de inox se asaza ouale decojite si deasupra se toarna sosul. Se presara restul de cascaval deasupra si se introduc in cuptor sa se rumeneasca.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute Zacusca Chiftelute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu de conopida cu sunca si marar

Imi place foarte mult gustul de conopida, dar totusi varianta cu maioneza nu mi-e foarte draga, asa ca am incercat sa o...

Sufleu de conopida cu sunca si marar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide