Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca paharelele. Se scot galbenusurile,
Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca paharelele.
Se scot galbenusurile, se dau prin sita. Din aceste galbenusuri, se pune cam o lingura la o parte; vor servi la a imbraca ouale, la sfirsit.
Celelalte galbenusuri se freaca cu o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare si lamiie. Uleiul se pune putin cite putin.
Se face o maioneza legata, care se amesteca cu gituri si labe de raci. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf, acoperind si albusul pina la margine. Se netezeste cu cutitul si se presara galbenusul dat prin sita.
Deasupra se pune cite o bucatica de git de rac. Se asaza pe farfurie si se pun imprejur frunze de salata sau aspic tocat.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete culinare:
Mancare de mazare cu pui
Paste de casa cu urzici
Ciuperci umplute
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post