Oua cu gaturi de raci

Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca paharelele. Se scot galbenusurile,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • 150 g ulei
  • citeva gaturi de raci
  • sare
  • citeva frunze de salata verde

Mod de preparare

Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca paharelele.

Se scot galbenusurile, se dau prin sita. Din aceste galbenusuri, se pune cam o lingura la o parte; vor servi la a imbraca ouale, la sfirsit.

Celelalte galbenusuri se freaca cu o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare si lamiie. Uleiul se pune putin cite putin.

Se face o maioneza legata, care se amesteca cu gituri si labe de raci. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf, acoperind si albusul pina la margine. Se netezeste cu cutitul si se presara galbenusul dat prin sita.

Deasupra se pune cite o bucatica de git de rac. Se asaza pe farfurie si se pun imprejur frunze de salata sau aspic tocat.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Mancare de mazare cu pui

Paste de casa cu urzici

Ciuperci umplute

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors