Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat familia cu o delicioasă omletă cu spanac și leurdă. Este o rețetă de primăvară plină de culoare și savoare, pe care o pregătesc de nenumărate ori în sezonul leurdei.
Pregătim mai întâi spanacul pe care îl opărim pentru 3-4 minute în apă clocotită cu puțină sare și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu ajută frunzele de spanac să rămână verzi și în timpul tratamentului termic.
Scurgem apoi bine de tot frunzele de spanac și le tocăm împreună cu leurda și ceapa verde.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper și grișul.
Într-o tigaie antiaderentă punem puțin ulei și untul, iar când untul este topit, adăugăm verdețurile tocate și le amestecăm bine până își lasă aromele.
Adăugăm amestecul de ouă cu griș și înclinăm tigaia așa încât să se dispună uniform peste verdețurile călite.
Rumenim bine omleta de primăvară pe prima parte, apoi, cu o spatulă o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte.
Servim omleta caldă, alături de legume proaspete, salată, iaurt, brânzeturi, sau după preferințele fiecăruia.
O putem folosi și la sandvișuri împreună cu o brânză tartinabilă, dar și la diverse salate, tăiată în franjuri.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor