Omleta simpla cu lapte

Omleta simpla cu lapte este un aperitiv rapid si delicios. Tigaia pentru omleta trebuie sa fie de fonta groasa. Daca este subtire, omleta se arde inainte de a se coace.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • 1 lingura unt sau
  • untura.

Mod de preparare

Omleta simpla cu lapte este un aperitiv rapid si delicios. Tigaia pentru omleta trebuie sa fie de fonta groasa. Daca este subtire, omleta se arde inainte de a se coace. De asemenea trebuie sa fie de marime potrivita cu numarul oualor, adica cu un diametru de 25 cm la marginea de sus, pentru sase oua.
Se bat ouale, se adauga laptele sau o lingura de smantana, si sare. Se pune tigaia cu o lingura de unt sau de untura la foc tare si cand s-a infierbantat, se toarna ouale batute. Cand incep sa se intareasca, se introduce pe dedesubt un cutit cu varful lat, sau se misca iute tigaia, ca sa nu se prinda omleta pe fund. Cu ajutorul cutitului se impatureste omleta in trei, dupa ce s-a pus garnitura dorita, si se serveste.


Garnitura la omleta poate fi de:
1. Piure de spanac sau foi de spanac intregi, oparite si inabusite in unt.
2. Rosii inabusite in unt, dupa ce s-au scos semintele.
3. Varfuri de sparanghel fiert in apa, oparite cu unt.
4. Branza, sunca, etc.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala