Omleta cu stafide si migdale

Se pun la fiert in lapte, la foc moale, smantana, scortisoara, stafidele si zaharul, amestecandu-se tot timpul, nu mai mult de 2-3 minute. Separat, s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 150 g migdale taiate marunt
  • 6 linguri ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 5 linguri smantana proaspata
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • 6 lingurite stafide
  • 1 cana cu fructe de sezon sau exotice

Mod de preparare

Se pun la fiert in lapte, la foc moale, smantana, scortisoara, stafidele si zaharul, amestecandu-se tot timpul, nu mai mult de 2-3 minute. Separat, se bat bine ouale si se pun la facut in tigaia cu ulei incins. Cand sunt pe jumatate facute, se adauga peste oua amestecul obtinut anterior si se amesteca bine, pe foc, pana ce sunt gata, in jur de 7-8 minute.


Aceasta reteta a fost preluata din cartea "365 de retete afrodiziace – Mircea Georgescu", publicata de editura Meteor Press.

Alte retete culinare pe care vi le recomandam

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Prajitura aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna! Pufoasa, o crema aromata de mascarpone cu vanilie, piersici...

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide