Omleta cu spanac si sos de brinza cu ciuperci

1. Pentru sosul de cascaval se zdrobeste cascavalul cu o furculita si se amesteca cu smantana si vin. 2.Pentru omleta se bat ouale cu o furculita. Se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g brinza topita cu ciuperci (sau cascaval)
  • 120 g smantana
  • 1/8 vin de porto
  • 8 oua
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • piper alb macinat
  • 120g unt topit
  • 200g spanac proaspat
  • putina nucusoara rasa

Mod de preparare

1. Pentru sosul de cascaval se zdrobeste cascavalul cu o furculita si se amesteca cu smantana si vin.

2.Pentru omleta se bat ouale cu o furculita.

Se adauga laptele si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de unt topit si se prajeste omleta in 4 portii. Aceasta se aseaza pe 4 farfurii incalzite.

3. Intr-o alta tigaie se pun 4 linguri cu unt topit la incins si se caleste spanacul 2-3 minute. Acestea se condimenteaza cu sare , piper si nucusoara.

4. Spanacul si sosul se aseaza pe farfurie linga omleta (sosul de brinza chiar pe omleta).
Pofta buna!

Reteta Omleta cu spanac si sos de brinza cu ciuperci a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Spanac la cuptor,

Mincare de spanac cu usturoi,

Chiftelute din spanac, aburite

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu fasole verde

O delicioasa mancare de vara, doar cu legume, facuta la Multicooker.

Ghiveci de legume cu fasole verde
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide