Omleta cu sos de vinete

Se curata vanata din loc in loc, se taie rondele, se pudreaza cu sare si se lasa intr-un vas 20 minute, ca sa se scurga zeama. Apoi, rondelele se ste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata mica
  • 1 catel de usturoi
  • 3 rosii
  • ulei
  • 5-6 oua

Mod de preparare

Se curata vanata din loc in loc, se taie rondele, se pudreaza cu sare si se lasa intr-un vas 20 minute, ca sa se scurga zeama. Apoi, rondelele se sterg si se prajesc in ulei. Rosiile se curata de pielite si seminte si se pun peste vinete impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri, apoi se adauga sare, piper si se lasa sa fiarba pe foc mic ca sa scada bine. Sparat se bat ouale si se pun in tigaia cu putin ulei incins. Cand s-a rumenit pe ambele parti, omleta se scoate si se umple cu sosul de vinete. Se asaza pe un platou si se garniseste cu felii de rosii.


Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Oua umplute cu ciuperci

Placinta cu dovleac

Zacusca

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors