Omleta cu mere

Merele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata zeama. Se pune faina intr-u

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 mere
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri faina
  • 4 oua
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 ceasca lapte
  • putin rom
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata zeama. Se pune faina intr-un castron, se amesteca cu ouale, zaharul, vanilia, se adauga laptele, amestecand bine pana ce compozitia devine subtire ca o smantana. Se pune untul in tigaie sa se incalzeasca pe foc si se toarna jumatate din compozitie, apoi se asaza merele si cealalta jumatate de compozitie deasupra. Se introduce omleta in cuptor sa se coaca. Cand este coapta, se rastoarna si se serveste pudrata cu zahar.

Se poate prepara omleta si cu cirese bine scurse, cu visine, sau chiar cu o dulceata.


Se serveste calda.

Alte retete:

Gogosi

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea