Se scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se toaca marunt(cubulete mici
Se scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se toaca marunt(cubulete mici) ardeiul verde si rosu. Daca dorim un aperitiv mai consistent, pregatim bacon-ul taiat feliute subtiri sau calim in putin unt ciupercile taiate in 4 (se pun apoi sa se scurga pe un pat de servetele de hartie). De asemenea, pregatim din timp patrunjelul sau mararul tocat fin.
Punem intr-un vas emailat cele 4 oua. Le batem spuma cu furculita. Adaugam apa (face omleta mai pufoasa), apoi smantana, ardeiul, ciupercile sau bacon-ul si in final adaugam verdeata. Punem din timp, pe foc, tigaia in care am pus untul, astfel incat in momentul in care terminam de amestecat ingredientele, aceasta sa fie bine incinsa.
Adaugam omleta in tigaie, cu capac. Ne uitam dupa jumatate dupa un minut daca s-a inchegat. Daca ne uitam mai devreme, omleta nu va mai fi pufoasa si implicit aspectuoasa. Dupa ce s-a copt pe o parte o intoarcem pe cealalta parte intocmai ca pe o clatita. Se coace inca un minut.
Se pune pe o farfurie intinsa. Risipim cascavalul ras sau parmezanul pe toata suprafata omletei. Decoram cu o creguta de patrunjel sau marar.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post