Omleta

Se scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se toaca marunt(cubulete mici

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 felie bacon sau 5 ciuperci mijlocii (facultativ)
  • 2 linguri cascaval ras sau parmezan
  • 1 legatura de patrunjel sau marar (dupa preferinta!)

Mod de preparare

Se scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se toaca marunt(cubulete mici) ardeiul verde si rosu. Daca dorim un aperitiv mai consistent, pregatim bacon-ul taiat feliute subtiri sau calim in putin unt ciupercile taiate in 4 (se pun apoi sa se scurga pe un pat de servetele de hartie). De asemenea, pregatim din timp patrunjelul sau mararul tocat fin.
Punem intr-un vas emailat cele 4 oua. Le batem spuma cu furculita. Adaugam apa (face omleta mai pufoasa), apoi smantana, ardeiul, ciupercile sau bacon-ul si in final adaugam verdeata. Punem din timp, pe foc, tigaia in care am pus untul, astfel incat in momentul in care terminam de amestecat ingredientele, aceasta sa fie bine incinsa.
Adaugam omleta in tigaie, cu capac. Ne uitam dupa jumatate dupa un minut daca s-a inchegat. Daca ne uitam mai devreme, omleta nu va mai fi pufoasa si implicit aspectuoasa. Dupa ce s-a copt pe o parte o intoarcem pe cealalta parte intocmai ca pe o clatita. Se coace inca un minut.


Se pune pe o farfurie intinsa. Risipim cascavalul ras sau parmezanul pe toata suprafata omletei. Decoram cu o creguta de patrunjel sau marar.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" La aceste preparate am folosit doua amestecuri...

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala