Ochiuri simple romanesti

Pentru ochiuri simple romanesti se pune apa la fiert, fara sare, intr-o cratita cu peretii scunzi. Cratita trebuie sa fie destul de mare, pentru ca ouale sa nu fiarba inghesuite.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua pe persoana
  • unt
  • otet

Mod de preparare

Pentru ochiuri simple romanesti se pune apa la fiert, fara sare, intr-o cratita cu peretii scunzi. Cratita trebuie sa fie destul de mare, pentru ca ouale sa nu fiarba inghesuite si sa poata fi usor scoase din apa. Cand apa clocoteste, se sparg ouale pe rand intr-o farfurioara mica si li se da drumul in cratita, binisor ca sa nu se sfarame. Se acopera cratita si se trage mai la o parte, pe foc mic, astfel incat sa nu mai clocoteasca. Se tin trei minute, pana ce albusul se coaguleaza, fara ca galbenusul sa fie rascopt. Se scot cu grija, cu o lingura lata, gaurita, se asaza pe farfuria cu care vor fi servite la masa si peste ele se toarna unt topit fierbinte.  La fiert se poate adauga putin otet, o lingura la un litru de apa, care ajuta ca albusul sa nu se resfire in apa si sa se coaguleze egal in jurul galbenusului. Ouale pentru ochiuri romanesti trebuie sa fie tot atat de proaspete ca si ouale de fiert.


Ochiurile romanesti se pot servi si cu ceapa prajita in grasime.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors