Ochiuri la capac

Ochiurile la capac se pregatesc in farfurioare sau in tigaite rezistente la foc, cu care pot fi servite si la masa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua pe persoana
  • o jumatate de nuca de unt pe persoana
  • sare

Mod de preparare

Ochiurile la capac se pregatesc in farfurioare sau in tigaite rezistente la foc, cu care pot fi servite si la masa. Numarul farfurioarelor trebuie sa fie egal cu numarul persoanelor. Marimea farfuriei trebuie sa fie potrivita ca sa incapa numai bine doua oua. Se asaza farfurioarele pe masina si se pune in fiecare cate o bucatica mica de unt proaspat, cat o jumatate de nuca. Cand untul s-a topit, se sparg ouale cu grija in farfurioara. Sare se pune putina numai pe albus, deoarece pe galbenus lasa urme albicioase, care strica aspectul oualor. Se tin pe masina 4 — 5 minute, la foc mic, pana ce albusul devine laptos.


Ochiurile la capac se servesc fierbinti, indata ce sunt gata.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala