Ochiuri cu praz

Pentru ochiurile cu praz se pregatesc ochiuri romanesti. Pe o farfurie rezistenta la foc se asaza fiecare ou bine scurs, pe o felie de paine prajita in unt.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 linguri unt
  • 1/2 lingura faina
  • 2 cesti cu lapte
  • 1 fir de praz
  • 6 felii de paine
  • 1 lingura branza rasa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru ochiurile cu praz se pregatesc ochiuri romanesti. Pe o farfurie rezistenta la foc se asaza fiecare ou bine scurs, pe o felie de paine prajita in unt. Separat se face un sos alb ca mai sus, in loc de branza se pune insa un fir de praz taiat ca fideaua si inabusit in unt. Se toarna sosul peste oua, se presara cu parmezan ras si se da la cuptor, la foc iute.


Ochiurile cu praz sunt bune calde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide