Ochiuri cu ciuperci

Pregatiti obisnuit ochiuri romanesti in apa clocotita si putin sarata. Separat, fierbeti ciupercile 15 minute, in apa clocotita, dupa ce le-ati spala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 500 g ciuperci
  • 50 g unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • o lamaie
  • o lingurita cu faina

Mod de preparare

Pregatiti obisnuit ochiuri romanesti in apa clocotita si putin sarata.

Separat, fierbeti ciupercile 15 minute, in apa clocotita, dupa ce le-ati spalat si taiat in felii subtiri.

Intr-o cratita, caliti faina in unt sau ulei, stingeti cu putina apa si amestecati.

Adaugati ciupercile, zeama de lamaie, sare, piper si mai lasati vasul sa fiarba cateva minute.

Aduceti preparatul la masa decorat cu ochiurile romanesti

fierbinti.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala