O altfel de omleta, cu foi yufka

Aceasta omleta este una deosebita,prin ingredientele folosite. Pentru aceasta reteta de omleta aveti nevoie de o foaie yufka (seamana cu lipiile), oua, cremvusti, patrunjel, boia

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie yufka ( eu am avut una mare rotunda)
  • 3 sau 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • cascaval ras pe razatoarea mare ( cam 200 de gr)
  • branza data pe razatoarea mare (tot in jur de 200 de gr)
  • 3 felii de salam sau sunca
  • bucatele de cremvusti
  • cateva fire de patrunjel
  • boia
  • fulgi de ardei iute
  • condimente (menta uscata de preferat)
  • oregano

Mod de preparare

Yufkaua se rupe bucatele, daca nu aveti puteti inlocui cu o lipie libaneza. Peste ea se pune branza, cascavalul, patrunjelul spalat si tocat marunt, salamul sau sunca (taiat mic) si condimentele. Se amesteca.

Separat punem ouale intregi impreuna cu laptele si uleiul. Ouale se bat bine cu furculita si se toarna peste amestecul cu yufka. Se amesteca, si aici vedeti daca va mai trebuie sau nu un ou, eu am mai pus inca unul - amestecul se pune-ntr-o tigaie (preferabil de clatite, nu foarte inalta), in tigaie se pune putin ulei de masline, daca nu, de floarea soarelui, se niveleaza, se lasa la prajit (fara capac) pana se rumeneste, apoi o intoarceti pe partea cealalta, ori cu ajutorul unei farfurii intinse, ori cu o alta tigaie identica in care-o prajiti mai departe (cum am facut eu).

Cand se rumeneste si pe partea cealalta o rasturnati pe farfurie.


Se serveste calsa cu paine prajiti.
Reteta O altfel de omleta, cu foi yufka a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete de omleta gasiti aici:
Omleta cu creveti si tofu,
Rulada de omleta cu jambon,
Omleta cu cascaval

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza rapida pe lipie libaneza

M-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...

Pizza rapida pe lipie libaneza
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide