Friganele la cuptor cu sofran si sirop de artar

Friganelele sunt o institutie. Le cunoaste toata lumea in atat de multe feluri incat ai putea umple o mica enciclopedie pe seama lor. Daca francezii i

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un ou
  • doua linguri de lapte
  • un varf de varf de cutit de sofran putina sare si putin piper doua linguri de sirop de artar

Mod de preparare

Friganelele sunt o institutie. Le cunoaste toata lumea in atat de multe feluri incat ai putea umple o mica enciclopedie pe seama lor. Daca francezii isi asuma paternitatea lor, celelalte popoare isi asuma adoptarea, modificarea, permutarea si transfigurarea friganelelor in o mie si o suta de feluri, ori poate si mai multe. Mama le facea intr-un fel, bunica in altul, mama lui Marius, colegul meu de banca dintr-a 4-a le facea altfel, mamele lui Pierre, Pietro ori Pedro le fac de buna seama altfel decat le fac ori faceau mamele noastre. Partea frumoasa cand vine vorba de friganele e ca le poti schimba printr-o singura trasatura de condei era sa spun, dar stim cu totii ca in bucatarie nu lucram cu condeie.

In fine, cele pe care vi le arat acum sunt usor de facut, sanatoase cat se poate, gustoase, pline de energie si destul de canadiene, daca judecam dupa siropul de artar in care se scalda la urma. Aveti nevoie pentru o portie de doua felii de paine HapiHap (sigur, patru sunt mai bune decat doua, dar cine-s eu sa va dau indicatii?), un ou, doua linguri de lapte, un varf de varf de cutit de sofran (e scump si puternic, putin ajunge) putina sare si putin piper. Si de doua linguri de sirop de artar. Mai intai bateti ouale cu laptele si condimentele, apoi tavaliti painea HapiHap prin ele si puneti-o pe o foaie de copt, intr-o tava. Aveti nevoie de un cuptor bine incins (200 de grade Celsius ori un pic mai mult, n-ar fi rau) in care sa puneti tava cu feliile imbibate-n ou. Lasati tava in cuptor cam 3 minute, apoi intoarceti feliile pe partea cealalta si le mai lasati in cuptor inca trei minute.


Dupa ce le scoateti, turnati peste friganele siropul de artar si mancati-le cu un pahar de lapte.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors